Ісаак Вільямс з пляжу Арамоана недалеко від Данідіна, Південний острів, помітив у воді те, що виявилося оселедцевою рибою, і найближчий морський біолог помчав, щоб подивитися.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

Надзвичайно рідкісна змієподібна морська істота викинула на берег Нової Зеландії, збиваючи з пантелику любителів пляжного відпочинку.

Ісаак Вільямс з пляжу арамоана недалеко від Данідіна, Південний острів, помітив у воді те, що виявилося оселедцевою рибою.

Брайді Аллан, морський біолог і викладач Університету Отаго, була на пляжі, коли Вільямс помітив 12-футового звіра.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Аллан сказала Newsweek, що помітила, як Вільямс "щось шукає у воді".

Риба
Риба

"Тому я пішла і подивилася. Саме тоді я ідентифікувала рибу. Вони дуже рідкісні. Це приблизно п'яте спостереження в Новій Зеландії", - сказала вона.

Відеозапис, знятий Вільямсом і опублікований Алланом в Твіттері, показує гігантського звіра, що ховається на мілководді.

"Вау, це схоже на акулу", - чутно, як каже Вільямс. "Це схоже на дельфіна, подивіться, який він довгий".

Вільямс виносить рибу з води і кладе її на пісок.

"Що за чорт!" він каже. Видно, як зябра риби злегка ляскають в боротьбі за повітря. Я не знаю, що це за чортівня", - каже Вільямс.

Риба
Риба

Вільямс сказав, що намагався повернути рибу в більш глибокі води, але вона продовжувала повертатися на мілководді в сильно ослабленому стані.

Ходили чутки, що оселедець, знайдений в Нью-Джерсі в 1963 році, має величезні 49 футів в довжину.

Веслоноси - глибоководні риби з довгими тонкими сріблястими тілами.