Любителі пляжного відпочинку в Південній Африці були шоковані після того, як викинуло надзвичайно рідкісного гігантського кальмара, і місцеві жителі стікалися на це місце, щоб побачити істоту, яка може бути продана за тисячі доларів.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Гігантський кальмар-монстр з гострими як бритва зубами привів в жах відвідувачів пляжу після того, як його викинуло на берег.

Люди були приголомшені, побачивши одне з найбільш невловимих глибоководних істот у світі, яке вперше було знято на відео тільки в 2006 році і вперше сфотографовано живим в 2001 році.

Кальмар
Кальмар

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гігантський кальмар може охоплювати приголомшливі 43 фути, хоча звір, нещодавно викинутий на берег в Комметжі, Південна Африка, не був повністю дорослим, але все ще оцінювався в колосальні 11 футів 5 дюймів (3,5) в довжину.

44-річна місцева мешканка Алі Паулюс і її схиблені на дикій природі сини кинулися на пляж, коли дізналися про неймовірно рідкісне спостереження.

Кальмар
Кальмар

Вона сказала: "Після того, як наш сусід повідомив нас, ми поспішили на пляж. Я не могла повірити, наскільки він великий. Що дійсно виділялося для мене, так це гострі як бритва зуби всередині присосок на їх щупальцях. З тих пір я дізнався, що вони використовуються для захисту від кашалотів. Мені було дуже сумно, що кальмар був мертвий, однак моїм синам було неймовірно цікаво побачити це. Я ніколи раніше не бачила нічого подібного".

Зазвичай гігантських кальмарів зберігають в музеях Ізіко, коли вони виявляються в Південній Африці.

Кальмар
Кальмар

Непошкоджені залишки можуть бути продані за тисячі доларів: у 2005 році Мельбурнський акваріум в Австралії заплатив за зразок 100 000 Австралійських доларів (57 400 фунтів стерлінгів).

Джон Фрідман, офіцер з охорони дикої природи з Товариства по запобіганню жорстокого поводження з тваринами на мисі Доброї Надії (SPCA), повідомив місцевим ЗМІ, що йому вдалося врятувати для музею «лише кілька зразків тканин».