З початку повномасштабної війни, яку розгорнула росія 24 лютого, багатьом українцям довелося покинути рідний дім.

А так як громадяни нашої країни дуже люблять тварин і ніколи не залишать їх в біді, то домашні вихованці вирушили разом з господарями. Через це зріс попит на краплі від бліх. Але їх використання загрожує згубними наслідками для вашого вихованця, якщо не дотримуватися деяких правил.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Звичайно, багато хто стикався з тим, що перші спроби господаря нанести краплі прирікалися на невдачу - рідина розтеклася по шерсті, а кіт вилазив всю цю отруту язиком. І з цього випливає перше правило - наносити краплі на холку тварини. Але і тут є нюанси, про які варто знати.

По-перше, де ця сама холка починається і закінчується? Думаєте, що трохи нижче потилиці? Виявляється капати потрібно трохи нижче вух, або між вухами. Говорячи інакше там, де кішка ні за яких обставин не дотягнеться язиком.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По-друге, потрібно капати в 3-4 місцях маленькі крапельки, а не за один раз. Капати тільки на шкіру. Розсунули шерсть - капнули. Розсунули поруч - капнули...

Котики в нюхальному трансі, фото Знай.uа
Котики в нюхальному трансі, фото Знай.uа

По-третє, після обробки не можна гладити вихованця і підпускати його до інших тварин і дітей. Цей період може бути від декількох годин до декількох діб, в залежності від складу крапель. Читайте уважно інструкцію до препарату, там написано.

По-четверте, кілька годин не можна дозволяти вихованцеві ховатися в будиночки або забиратися під ковдру, тому що пари деяких препаратів можуть давати токсичну дію. Протягом декількох годин після обробки вихованець повинен знаходитися в провітрюваному приміщенні.

По-п'яте, не можна одягати одночасно нашийник і капати краплі. Нашийник бажано одягати не раніше, ніж через пару тижнів після крапель.

По-шосте, майте на увазі, всі краплі кардинально різні за якістю і рівнем токсичності. Не купуйте дешеві "десятигривнєвки". Вам же потім це все нюхати, а кішці мучитись.

І ще дві речі:
- Краплі для кошенят потрібно підбирати на вагу! Варіант - дати пів дози тут не працює.
- Капати хвору або вагітну кішку неприпустимо

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що кіт Степан у Франції засумував по рідному Харкову.

Раніше ми повідомляли, про зворушливу історію порятунку: легендарний кіт з обгорілою мордою знайшов свого героя.