Надзвичайно небезпечна рослина борщівник повертається до Британії через палючу погоду, і контакт з рослиною може привести до сліпоти, сильних опіків шкіри і сильних пухирів.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

Найнебезпечніша рослина в Британії, яка може викликати сильні пухирі, опіки шкіри і навіть сліпоту, з'явилася в спекотні дні цього року.

У зв'язку з підвищенням температури і повідомленнями про те, що Британія може бути на шляху до самого жаркого літа, британців попереджають про небезпечну рослину, яка може з'явитися.

Підвищення температури збільшило існування небезпечної рослини, яка в деяких випадках викликає жахливі пухирі і сліпоту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Гноїння після укусу борщівника
Гноїння після укусу борщівника

Рослини борщівника, які можуть вирости до приголомшливих 23 футів у висоту, можуть викликати жахливі опіки третього ступеня, а також виразки і сліпоту.

Сільські райони країни, такі як Глостершир, Херефордшир і Сомерсет, найбільше постраждають від загрозливих рослин борщівника.

Батьків просять зберігати пильність, тримати дітей подалі від рослин і не торкатися до борщівника, який один експерт River Trust назвав «найнебезпечнішою рослиною в Британії».

Борщівник
Борщівник

Кілька випадків в минулому призвели до жахливих травм, які змінили життя тих, хто вступав в контакт з отруйною рослиною, яка, як кажуть, містить токсини, до яких дуже боляче доторкатися.

Дін Сіммонс отримав серйозні травми, коли зачепив одну з рослин в 2015 році.

Під час інциденту садівник Сіммонс сказав: "Я відчуваю себе таким дурним через свою роботу. Я знав про цю рослину, і мене все одно спіймали, занадто пізно - через день я вже був на морфії".

Кажуть, що борщівник вбиває місцеві рослини, розростаючись так швидко, що блокує сонячне світло, якого потребують інші рослини.

Укус борщівника
Укус борщівника

Небезпечна рослина борщівник часто можна знайти вздовж річок і каналів, рослини містять токсичні хімічні речовини, відомі як фотосенсибілізуючі фуранокумарини, які реагують при попаданні світла на шкіру.

Поява пухирів може початися протягом 48 годин після відходу борщівника.