П'ятифутова плащоносна акула була виявлена траулером на глибині понад 2000 футів нижче поверхні води в Португалії. Вона є далеким родичем акул-молотів і великих білих акул.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Траулери розповіли про дивовижний момент, коли вони зловили жахливу рідкісну акулу з 300 зубами біля узбережжя недалеко від Португалії.

П'ятифутова плащоносна акула, яку часто називають "живими копалинами" через те, як мало вони змінилися за останні 80 мільйонів років, була виловлена з глибини понад 2000 метрів під поверхнею води.

Дослідники повідомили португальському новинному каналу SIC Noticisias TV, що вони працювали з ЄС, щоб звести до мінімуму кількість приловів або небажаних уловів в результаті комерційного рибальства.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Акула
Акула

Плащоносні акули плавають в глибині з тих пір, як динозаври бродили по Землі, і їх величезні відкидні щелепи використовуються для лову кальмарів та іншої риби.

У заяві, опублікованій португальським інститутом моря і атмосфери, дослідники описали акулу як «довге тонке тіло і голову, що нагадує змію».

Професор Маргарида Кастро з Університету Алгарве розповіла Sic Noticias, що 300 зубів акули «дозволяють ловити кальмарів, рибу та інших акул раптовими кидками».

У заяві йдеться, що про стародавні види відомо дуже мало незважаючи на те, що плащоносні акули були знайдені в Атлантичному океані біля берегів Австралії та Японії.

Акула
Акула

Неясно, чому цей вид виживав так довго, але передбачалося, що плащеносная акула послужила джерелом натхнення для розповідей моряків 19 століття про морських зміях.

Вчені не впевнені, скільки існує плащоносних акул, оскільки вони ховаються на екстремальних глибинах, де їх огортає постійна темрява, нищівний тиск і надзвичайно низькі температури.