Синоптикиня Наталія Діденко прогнозує, що у п'ятницю, 6 травня, найтепліше буде в західних областях України - там очікується вдень +17+23 градуси.

Відповідний прогноз Наталія Діденко опублікувала на особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. Водночас найхолоднішу ніч вона обіцяє завтра на північному сході України - Сумщина, Полтавщина, Харківщина, тут подекуди заморозки 0-3 градуси.

"Отже, маємо в прогнозі для України можливий температурний контраст від нуля до +23 градусів. А якщо ще й додати заморозки на ґрунті до мінус 3, то ще яскравішим виявиться цей контраст.", - пише вона. Наталія Діденко

Наталка Діденко. Фото: скріншот youtube
Наталка Діденко. Фото: скріншот youtube

Згідно з прогнозом, у більшості областей України ніч очікується холодною - +1+7 градусів (де заморозки, вище), на Заході та Півдні +4+10 градусів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наталія Діденко зазначає, що протягом дня в Україні переважатиме тепла погода, стовпчики термометрів піднімуться до +14+19 градусів, в західних областях +17+23 градуси.

"Вітер завтра завіватиме з південного сходу та сходу, буде помірним, в Приазов'ї (Донеччина, Запоріжжя, Херсонщина) - часом до сильного... Найближчими днями погоду України значною мірою визначатиме антициклон, тому в більшості областей істотні опади малоймовірні.", - повідомляє вона. Наталія Діденко

Дощ, фото: скріншот з відео
Дощ, фото: скріншот з відео

До дощів та гроз завтра, 6 травня, згідно з прогнозом синоптикині, слід готуватися лише мешканцям західних областей України, крім Тернопільщини та Хмельниччини.

У столицю п'ятниця принесе сонячну погоду, жодних дощів не передбачається. Стосовно температури повітря, то синоптик обіцяє наступне: ніч - свіжа, +4+7 градусів, вдень буде тепло, до +15+18 градусів.

Водночас 8 та 9 травня через Україну проходитиме атмосферний фронт, тому дощів побільшає, прогнозує синоптик.

Скріншот: facebook.com/tala.didenko
Скріншот: facebook.com/tala.didenko

Раніше Знай писав, знаменитий український бабак Тимко опинився в окупації: щороку передбачав прихід весни

Також ми писали, посівний календар на травень 2022: найкращі й найгірші дні для висадки картоплі, моркви, цибулі та інших овочів.

Нагадаємо, глобальне потепління вже впливає на рослини України – чи збиратимемо банани під Києвом