В Іспанії затримано проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді. Про це повідомляє Служба Безпеки України.

Як повідомили в СБУ, правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

"Це затримання - чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним.", - додали в СБУ. СБУ

Анатолій Шарій, СБУ / Телеграм
Анатолій Шарій, СБУ / Телеграм

Нагадаємо, що українська спецслужба підозрює А. Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

▪️ ст. 111 (Державна зрада)
▪️ ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Анатолій Шарій, скріншот
Анатолій Шарій, скріншот

В СБУ повідомили, що за даними слідчих він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. То ж є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

"Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А.Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України. Минулого року йому було оголошено про підозру. Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.", - зазначили в СБУ. СБУ

Скріншот: СБУ / Телеграм
Скріншот: СБУ / Телеграм

Раніше Знай писав, зрадника Анатолія Шарія вичислили в Іспанії і змусили подивитися правді в очі

Також ми писали, СБУ оголосила пропагандиста Шарія у державний розшук: не з'явився на допит

Нагадаємо, СБУ оголосила підозру Анатолію Шарію: "Загроза національній безпеці"