Папа Франциск обрушився з рідкісною критикою на лідера російської православної церкви і попередив його, щоб він не ставав «путінським вівтарником» після того, як він благословив вторглися війська і похвалив війну в Україні.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Сенсаційний напад на суперечливу святу людину є рідкісним актом критики з боку сучасного Папи Римського на адресу його колеги-релігійного лідера.

В останні тижні Патріарх Московський Кирил благословив російських окупантів в Україні, і заявив, що нація має право застосовувати силу проти своїх сусідів для забезпечення власної «безпеки».

Папа Римський
Папа Римський

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дії Кирила і його тісні відносини з Кремлем з тих пір призвели до того, що ряд православних церков по всьому світу зажадали відійти від російського керівництва.

Членство російських православних у Всесвітній раді церков, Всесвітньої християнської організації, в яку входять англіканська церква, баптистська і методистська церкви, також було поставлено під сумнів минулого місяця колишнім архієпископом Кентерберійським Роуеном Вільямсом.

кирило
кирило

Папа Франциск став останнім глобальним церковним діячем, який виступив проти Криля в новому інтерв'ю італійській газеті Corriere Della Sera, опублікованому у вівторок (3 травня).

Порівнюючи свою позицію з позицією Криля, глава Римсько-католицької церкви сказав: "Ми пастирі одного і того ж народу Божого. Ось чому ми повинні шукати шляхи миру, припинити вогонь зброї. Патріарх не може стань прислужником путіна".