Українські біженці з Ірпеня, Бородянки та Ніжина прибули до Львова і заснували свій маленький "бізнес", зайнявшись приготуванням і продажем пиріжків. Частину зібраних грошей вони хочуть пожертвувати ЗСУ та волонтерам.

Про дивовижну історію розповіли в сюжеті новин на телеканалі ICTV. Троє українців, незважаючи на те, що їм довелося покинути свої рідні домівки в захоплених окупантами містах, вирішили не стояти осторонь і допомогти нужденним - армії і волонтерам.

Вони вирішили відкрити у центрі Львова невеличку пиріжкову "Кіт" та продавати продукцію власного приготування. До закладу щодня шикуються величезні черги з охочих скуштувати ласощі, а також підтримати ЗСУ та волонтерів.

Біженці відкрили пиріжкову, скріншот з відео
Біженці відкрили пиріжкову, скріншот з відео

У кожного з них своя історія. Сергію, одному із засновників закладу, довелося виїхати з Київської області з другом в перший день війни через загрозу обстрілів, а дівчина Дарина з Ніжина приєдналася до благої справи хлопців і привезла з собою електропіч.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Біженці відкрили пиріжкову, скріншот з відео
Біженці відкрили пиріжкову, скріншот з відео

Їх продукція коштує від 30 до 35 гривень. У меню є пироги з цибулею, ананасом і куркою, а також з сиром і шпинатом.

"Я не вважаю, що це поки що бізнес. Це ми, наша історія, це те, чим ми можемо займатися зараз і допомагати країні, економіці і людям", - сказав Сергій, засновник закладу.

Нагадаємо, українка завоювала "бронзу" на Дефлімпійських іграх, доводячи силу нації: росії не перемогти на війні

Як повідомляв Знай.uа, Оля Полякова розповіла про своє біженство з двома дітьми до Франції і реакції українців: "Війна всіх зрівняла"

Також портал Знай.uа писав, що Jerry Heil і Kalush Orchestra записали пісню для Анджеліни Джолі: хочуть, щоб вона стала ангелом миру в Україні