Високопоставлене військове джерело повідомило, що бійці SAS, дислоковані в Малі, які полюють за ІДІЛ, віддали перевагу верблюдам автомобілі, оскільки вони більш надійні для використання в пустелі.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Повідомляється, що елітні британські солдати SAS, що полюють за ІДІЛ в Малі, використовують верблюдів для пересування, оскільки вони більш надійні, ніж автомобілі в пустельній місцевості.

У грудні 2020 року Великобританія направила в Малі оперативну групу чисельністю 300 солдатів для підтримки миротворчої місії ООН.

У цій місії беруть участь солдати з 56 різних країн, включаючи Елітний SAS.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

SAS
SAS

Останнім часом дислоковані в регіоні підрозділи SAS почали займати більш активну позицію у вистежуванні шахрайських угруповань ІДІЛ, що заполонили територію.

У бесіді з Mail високопоставлене військове джерело пояснило, чому війська звернулися до тварин у своїй місії.

Вони сказали: "Транспортні засоби необхідно обслуговувати і заправляти кожні кілька днів - матеріально-технічне забезпечення транспортних засобів є реальною перешкодою. Верблюди накопичують жир в своїх горбах і можуть до 10 днів обходитися без їжі і води".

SAS
SAS

Повідомлялося, що першокласні війська звернулися до верблюдам після того, як зіткнулися з труднощами при переміщенні своїх транспортних засобів по місцевості.

Ця новина з'явилася через тиждень після того, як росія почала офіційне розслідування у зв'язку з твердженнями про те, що герої британської спецназу таємно знаходяться в роздирається війною Україні.

23 квітня Слідчий комітет [СК] оголосив, що розслідує передбачувану роль «диверсійних» експертів, які працюють під прикриттям в обложеній країні.

SAS
SAS

"Слідчий комітет росії розслідує факти діяльності британських диверсантів SAS в регіонах України", - йдеться в повідомленні РІА Новини.