Офіційні особи в Таїланді випустили страшне попередження для туристів і місцевих робітників після того, як вони зіткнулися з величезним сплеском випадків захворювання малярією серед людей з джунглів, що кишать заразними мавпами.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

Поліцейські в Таїланді радять західним туристам триматися подалі від певних лісів, виявивши, що вони затоплені мавпами, хворими на малярію.

Попередження від Департаменту з контролю за захворюваннями в Бангкоку надійшло після того, як кількість випадків зараження людей зросла в 10 разів у порівнянні зі звичайним числом, при цьому основною причиною стала ворожа взаємодія з приматами.

Всього в період з жовтня минулого року по кінець березня було зареєстровано 70 випадків малярії, викликаної Plasmodium Knowlesi, в порівнянні з 10 випадками за весь попередній рік.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мавпа
Мавпа

Доктор Опарт Карнкавінпонг з Департаменту з контролю за захворюваннями сказав, що медикам ще належить визначити, чи може смертельний паразит, що викликає лихоманку, озноб і втрату апетиту серед інших симптомів, передаватися від людини до людини.

До відомих переносників відносяться макаки-крабоїди, свинохвості макаки, короткохвості макаки, макаки-резуси і ассамські макаки.

Людям, які відчувають будь-які симптоми і мають історію дотику до мавп в південних провінціях Ранонг і Сонгкхла і східній провінції Трат, рекомендується негайно звернутися за медичною допомогою, оскільки залишення цього стану до тих пір, поки не стане занадто пізно, може призвести до смерті.

Таїланд
Таїланд

Людей з груп ризику, в тому числі туристів, робітників і людей, що живуть в лісі, також попросили вжити профілактичних заходів проти укусів комарів: носити тісний одяг, застосовувати засоби від комарів і спати під москітними сітками.

Ще в 2020 році експерт попередив, що інфіковані герпесом мавпи, які втекли з національного парку Флориди і почали поширюватися по США, «потенційно небезпечні».