Космічна компанія оголосила відкритий заклик до людей Додати свою ДНК в капсулу часу "життя з Землі" - це набагато дешевший спосіб дістатися до Місяця, ніж покупка квитка SpaceX.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

ДНК відправляється в космос в коробці, щоб інопланетяни одного разу змогли повернути людство до життя, якщо ми коли-небудь зіткнемося з вимиранням.

На цьому тижні SpaceX Ілона Маска доставила на Міжнародну космічну станцію "капсулу часу" наповнену ДНК понад 500 видів.

Ракета
Ракета

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У так званому «біобанку» місії Crew - 4 зберігаються зразки понад 2000 різних людей, і він покликаний допомогти створити резерв зразків ДНК на Місяці.

Компанія LifeShip, що стоїть за цими зусиллями, хоче зберегти генетичний план видів на землі для майбутніх поколінь і зберегти його в безпеці за межами планети.

LifeShip заявляє, що її місія на МКС - це "Демонстраційна місія", а довгострокова мета компанії — відправити ДНК людини на місяць в 2023 році.

Клони
Клони

На своєму веб-сайті компанія каже, що не знає, що в кінцевому підсумку станеться з біобанком, пояснюючи: "Оскільки генетична капсула часу призначена для далекого майбутнього, ніхто з нас ніколи не дізнається напевно. Можливо, вона буде знайдена майбутньою цивілізацією і використана для відтворення нашої планети такою, яка вона є сьогодні. Наші нащадки могли б нести ваш код до зірок, щоб засіяти абсолютно новий світ. Хоча це все теоретично, ми вважаємо, що варто зберегти наші генетичні креслення життя на землі для поколінь".

Місяць
Місяць

LifeShip запрошує громадськість відправити свою ДНК на місячний банк. Ви можете відправити своє ім'я на місяць безкоштовно або заплатити 100 фунтів стерлінгів, щоб ваша ДНК була відправлена на місячну поверхню.

Проект LifeShip дуже схожий на Global Seed Vault, в якому зберігається 4,5 мільйона зразків насіння, щоб майбутні покоління могли вирощувати рослини в разі зникнення.