Українців просять утриматися від відвідування кладовища у період поминальних днів через обстріли російських окупаційних військ.

У 2022 році поминальні дні припадають на 1-3 травня, однак українців просять утриматися від відвідування кладовищ у ці дні.

Рятувальники ДСНС зазначають, що російські окупаційні війська продовжують свої ворожі обстріли, до того ж багато територій всіяні десятками тисяч вибухонебезпечних предметів, що потребують знищення, тому похід на кладовище може нести небезпеку.

Поминальні дні, скріншот: YouTube
Поминальні дні, скріншот: YouTube

"Зараз ціна висадки квітів на могилу або новий парканчик може стати зависокою. Не ігноруйте наші застереження, не дайте ворогові шансу забрати ще більше життів, ніж вони вже забрали. Найкраще, що ми зараз можемо зробити в пам’ять про тих, хто пішов з життя – самим лишитися живими", – наголошують рятувальники ДСНС.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

У ДСНС показали, що ворожі снаряди зустрічаються всюди, у тому числі й на кладовищі. Так рятувальники вирішили наочно показати, чому вони закликають утриматись від традиційних відвідувань кладовищ у поминальні дні.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, розтяжки в домівках, міни на дорогах та нерозірвані снаряди: російські окупанти залишили чимало вибухівки в Київській області.

Раніше портал Знай писав, світові показали реальні втрати росіян в Україні, готують сотні місць на кладовищі: "Масові поховання".

Також портал Знай повідомляв, у Польщі влаштували свою "декомунізацію" під час війни в Україні: пам'ятника більше немає.