Дистанційну роботу за кордоном заборонили для окремих категорій працівників на період воєнного стану. В українському уряді пояснили, кого це стосується.

Згідно з постановою КМУ від 26.04.2022 р. № 481, робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб'єктів господарювання за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

Зазначається, що у випадку, якщо "працівники суб'єкта господарювання держсектору перебувають в робочий час поза межами робочого місця в Україні, без рішення керівництва, або перебувають в робочий час за кордоном, за винятком перебування у відрядженні, оформленому в установленому порядку, то до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону". Відповідна вимога діє із 03.05.2022 року.

дистанційна робота, ілюстративне фото з вільних джерел
дистанційна робота, ілюстративне фото з вільних джерел

Водночас для працівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану може запроваджуватися дистанційна робота.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Таке рішення приймається виконавчим органом або керівником суб'єкта господарювання. Обов'язковою умовою є наявність організаційної й технічної можливості для виконання їх обов'язків.

Біженці. Фото: YouTube
Біженці. Фото: YouTube

Раніше Знай писав, клієнтам "Волі" радять готуватися - скоро все зміниться: "У цей тяжкий момент"

Також ми писали, письменниця Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"

Нагадаємо, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни