"Укрзалізниця" почала співпрацювати з "Лікарями без кордонів" ще на 10-й день війни. Відтоді спільними зусиллями було зроблено багато роботи, зокрема створені вагони з відділенням інтенсивної терапії. Про це розповіли в пресслужбі компанії на сторінці в facebook.

"Укрзалізниця" спільно з "Лікарями без кордонів" запустили в експлуатацію спеціальні медичні вагони. Колись такі були в Україні, але як розповіли в компанії їх утилізували ще 20 років тому.

Медичний поїзд. Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia
Медичний поїзд. Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

"А ще ми зробили з ними кілька правильних проєктів. І ось цей медичний поїзд - наш найбільший і важливий спільний проєкт. 8 вагонів з відділенням інтенсивної терапії. Історію з медичними вагонами доведеться розповісти окремо. Там історія схожа на поштові вагони. Останні медичні вагони порізали 20 років тому", - розповіли в "Укрзалізниці".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

У компанії підкреслили, що всього за допомогою 2 медичних поїздів вдалося врятувати 371 життя, зокрема 80 дітей. Ці поїзди здійснювали 11 рейсів фактично в зони бойових дій.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лікар з Маріуполя розповів про перші тижні війни, тяжкопоранених дітей перед смертю знеболювали:"ми не могли їм допомогти".

Також наш портал писав, російські загарбники провели успішну самоліквідацію і демілітаризацію - застрягли в українському лісі і придушили самі себе.

Нагадаємо, Всесвітня туристична організація ООН виключила Росію з членства, залишився єдиний напрямок - в Гаагу.