Кількість пунктів перепусток, через які можна буде безкоштовно ввозити машини з ЄС в Україну скоротять. На такий крок пішли у зв'язку з тим, що на кордоні утворюються величезні черги з тих, хто хоче ввезти в Україну авто без митних платежів. Це ускладнює потік гуманітарних вантажів в Україну. Про це у facebook повідомив заступник Міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Мустафа Найєм заявив, що партнери з ряду країн трохи здивовані потоком ввезених автомобілів на територію воюючої країни. Поки весь збирає гроші на гуманітарну допомогу українцям, самі українці ввозять автомобілі класу "люкс". Всього за 8 днів в Україну імпортовано 14 300 автомобілів, серед них є вельми цікаві екземпляри як BMW X5, Mercedes-Benz S-Class і Cadillac Escalade за 3,1 млн.грн.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Також відомо, що під виглядом гуманітарної допомоги в Україну ввозяться й інші речі. Наприклад, імпортовано телефонів на 200 мільйонів гривень і різних тканин на 360 мільйонів гривень. Найєм анонсував, що незабаром "лазівку" закриють, без шкоди справжнім волонтерам.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Мустафа Найєм повідомив, що починаючи з 25 квітня, легкові автомобілі, що ввозяться для особистих потреб, оформлятимуть тільки на пунктах пропуску "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Устилуг", "М.Береза", "Давінкове", "Косино". Такі зміни дозволять водіям з гуманітарними вантажами не стояти днями в чергах і швидше потрапляти в Україну.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, окупанти шукають вразливі місця ЗСУ, щоб завдати масштабного удару по Донецьку: припинення вогню на "Азовсталі" виявилося брехнею.

Також наш портал писав, Володимир Зеленський спустився в метро: сказав про звільнення Маріуполя, замахи на нього і зустріч з Путіним.

Крім того, наш портал писав, Володимир Путін відправив 110-річне судно в Чорне море, щоб шукати затонулий крейсер "Москва" і ядерні боєзаряди на дні.