Примусово депортованих жителів Маріуполя Росія відправила в Приморський край - у 8 тисячах кілометрів від України. Про це повідомляє у Facebook уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Російські окупанти продовжують скоювати злочини проти українського народу. Так, вже неодноразово повідомлялося, що Росія депортує українців з тимчасово окупованих територій. Цього разу Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова повідомила про ще один факт депортації.

Примусова депортація маріупольців. Фото: Youtube
Примусова депортація маріупольців. Фото: Youtube

За її словами 21 квітня в місто Находка в Приморському краї Росії прибув поїзд з 308 українцями з Маріуполя. Людей вивезли за 8000 кілометрів від Батьківщини. Пропагандисти зробили справжній спектакль з цього. Після верифікації маріупольців автобусами відправили в пункт тимчасового розміщення у Врангелі.

Депортація маріупольців. Фото: facebook.com/denisovaombudsman
Депортація маріупольців. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Людмила Денісова зазначила, що депортованих очікує виготовлення нових документів замість українських і пошук роботи. Російські окупанти обіцяють, що в майбутньому депортованим виплатять "підйомні" 10 тисяч рублів, що близько 3,8 тисячі гривень.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський спустився в метро: сказав про звільнення Маріуполя, замахи на нього і зустріч з Путіним.

Також ми писали, Олексій Резніков пообіцяв окупантам нові "пасочки" до свята від іноземних друзів: жоден не встоїть.

Нагадаємо, російські окупанти планують масштабні обстріли на Великдень: пишуть на снарядах "Христос воскрес".