В Україні правоохоронці просять громадян бути особливо пильними на Великдень, адже саме під час цього світлого свята ворог може влаштувати провокації.

Великдень / скріншот з відео
Великдень / скріншот з відео

Про це повідомили у Службі безпеки України.
Так, стало відомо, що російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні. Зазначається, що тим самим російські ЗМІ готують підґрунтя для провокацій з боку армії рф. Так вони заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників так званих "націоналістичних об’єднань".

Великдень, фото: скріншот з відео
Великдень, фото: скріншот з відео

"Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Однак вони все ж просять вірян утриматися від масових скупчень, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на богослужіннях.
Також не варто забувати про дотримання комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями кожного регіону.