Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, але століттями вела культурну війну проти всього українського. Чому російська культура це зброя, розповідають на youtube-каналі Ukraїner.

Росія завжди працювала над знищенням української мови і культури. Так, наприклад російські книги домінували на українському ринку до 2014 року. Потім їх почали частково бойкотувати, а у 2016 році Верховна Рада частково заборонила ввозити книги з рф. Втім, незважаючи на санкції книги з'являлися на полицях книжкових магазинів у вигляді контрабанди.

Скрін, Instagram Моргенштерн
Скрін, Instagram Моргенштерн

Меседжі Путіна є і в російській музиці. Російські виконавці активно привертали увагу українських слухачів і активно гастролювали в Україні всупереч санкціям. Статистика показує, що в 2021 році українці найактивніше слухали російських реперів, серед яких Скриптоніт і Morgenshtern.

Росіяни. Фото: скрін youtube
Росіяни. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Поширюючи наратив "братніх народів", Росія цілеспрямовано і системно намагається витіснити з України все українське, використовуючи культуру як зброю.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ЗСУ завдали нищівного удару по російським окупантам у Харкові: з ладу навіки вибули командири полків і полковники.

Також наш портал інформував, що США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, росіянин намагався оформити документи на вкрадену машину в Україні, "подарунок" від зятя-військового: "трофейний красень"