Колишній президент Петро Порошенко розповідає громадськості про свій важливий внесок у розробці та випуску української зброї, яка сьогодні себе проявляє на полі бою.

Але колишній працівник СБУ та генеральний директор підприємства Укрспецекспорт вважає, що Петро Порошенко більше шкодив українській зброї ніж допомагав і робив усе, щоб вона не з'явилася на озброєнні наших героїв.

Про це Сергій Бондарчук пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук. Також посадовець вважає, що якби не блокували "Стугну", то таких жертв у Донецькому аеропорту можна було б уникнути.

"Всім відома "Стугна". Вона була зроблена у далекому 2006 році. Вона стала улюбленим ПТРК серед наших військових. Ефективна бо вражає цілі до 5000 м і не тількі наземні,а і морські(російський малий човен) та повітряні 2 гелікоптери Ка-52, надійна,а виносний пульт управління захищає наших воїнів від зворотнього удару. Виникає логічне запитання,а чому вона не використовувався з початку агресії у 2014??? Один з прикладів – стверджую як офіцер, маючи Стугни у Донецькому аеропорті не було би такої кількості загиблих і поранених, бо танки і бмп не змогли би підійти близько, і як наслідок піхота та не було би прямих зіткнень! А Донецький аеропорт до сих пір міг би бути під нашим контролем! Не буду займати ваш час, ви це і так зможете прочитати в Інтернеті", – пише Сергій Бондарчук.

Також колишній працівник СБУ розповідає, що усі розробки були розпочаті ще за часів каденці Віктора Ющенка.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У далекому вже 2005 році,коли Президент Ющенко призначив мене на посаду генерального директора Укрспецекспорт і поставив конкретні завдання. Ми (колектив УСЕ і суміжні підприємства) почали вивчати, яку сучастну зброю ми зможемо зробити за короткий час. В мене відбулася нарада з Генеральним Конструкторо КБ "Луч" Олегом Петровичем Коростильовим, який запропонував розглянути пропозицію по ракеті "Барьер" і як наслідок лінійки виробів по цій тематиці. Ми вдарили по рукам, і без копійки коштів державного бюджету, за рік, зробили комплекс, який через короткий час був вже використаний під час грузинської війни у 2008 році. Петро Порошенко, не може знати цього, бо коли ми (УСЕ і підприємства ВПК) працювали над розробкою нових зразків зброї, допомогали будувати оборону Грузії, конкурували і вели необ’явлену війну з Московію за ринки збуту у світі. Він (Порошенко), в цей час, будував кондитерську фабрику Рошен у Ліпецьку, і робив все можливе щоб не роздратувати Володимира Путіна. Він не тільки не допомагав, а і заважав на кожному кроці. Я не буду писати, що він мені говорив, тому що це була розмова один на один, але суть її не складалася у тому, щоб досягти ефективного результату, і це з позиції секретаря РНБО. Уявляю, що він робив по іншим напрямкам в Державі", – згадує Сергій Бондарчук.

пост Сергія Бондарчука
пост Сергія Бондарчука

пост Сергія Бондарчука
пост Сергія Бондарчука