В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, зокрема на борщовий набір. Так, всього за півтора місяця приготування борщу подорожчало для українців на 13%. Про це повідомляє Інформаційний портал "УНІАН".

Одне з найулюбленіших страв українців стає все менш доступним. Всього за півтора місяця індекс борщу виріс на 13%. Найбільше в ціні злетіло м'ясо. Так, свинина, якщо брати в кількості 400 грамів, подорожчала на 23,33% - до 123, 95 гривні. Картопля 500 грамів обійдеться українцям в 17,03 гривні, що на 14,53% більше, ніж півтора місяця тому.

Борщ. Фото: скріншот youtube
Борщ. Фото: скріншот youtube

Буряк і морква також злетіли в ціні на 3,01 і 13,39% відповідно. Так, 400 грамів буряка обійдеться в 23,64 гривні, а 150 грамів моркви - в 22,95 гривні. Сметана до борщу злетіла в ціні на 9,11% - до 33,3%.

Ціни на продукти. Фото: УНІАН
Ціни на продукти. Фото: УНІАН

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В той самий час капуста подешевшала. Якщо півтора місяця тому ціни на овоч були 24,34 гривні за пів кіло, то зараз - 23,03 гривні. Таким чином борщ обійдеться українцям в 92,49 гривні. Півтора місяця тому блюдо обійшлося б у 81,84 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Євген Клопотенко розповів, скільки борщу йому довелося приготувати в Польщі заради України: "стоїмо на всіх фронтах".

Також наш портал інформував, українцям розповіли, як розпізнати російські товари на полицях у магазинах: перестанемо фінансувати війну разом.

Крім того, наш портал повідомляв, українцям озвучили нові ціни на картоплю: у скільки зараз обійдеться пюре і яку рекомендують вибрати.