В умовах воєнного стану скасували поняття святкових і неробочих днів, тож як святкуватимуть українці Великдень та інші найближчі свята.

17 квітня та 24 квітня українці святкують Великдень один за юліанським, другий за григоріанським календарем. Зазвичай, згідно з законодавством України, наступний день за святом, який потрапляє на вихідні, — є також вихідним. Проте цього року правила дещо змінилися, через війну, розв'язану росією проти України та введеним воєнним станом. Так йдеться у прийнятому у березні Законі України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Отже, у понеділок, 25 квітня, українці працюватимуть. Варто також зазначити, що роботодавець не може на свій розсуд залишити його вихідним, такого права не дано за новим законодавством.

Нагадаємо, у тимчасових змінах також передбачений посилений робчий тиждень до 60 годин на тиждень, та скорочено безперервний відпочинок до 24 годин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також роботодавець може встановити п’ятиденний або шестиденний робочий тиждень за рішенням військового командування та військової адміністрації. Крім того, в особливих умовах, роботодавець може відмовити робітнику у відпустці.

Ці правила також стосуються 2 травня і 9 травня, які будуть звичайними робочими днями.

Нагадаємо, раніше ми писали про молитву, яку слід читати 18 квітня, в останній понеділок Великого посту знаменує початок Страсного тижня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти готуються до нової хвилі вбивств українців, "попередили" про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Також "Знай.ua" писав, що обов'язково має бути у великодньому кошику-2022.