У 2022 році Вербна неділя в Україні відзначається 17 квітня в умовах війни, яку оголосив путін нашій країні. Тому українці можуть освятити вербу вдома самостійно.

Це навіть буде правильніше, щоб не наражати себе на небезпеку і не створювати скупчення українців у храмах, які запросто можуть стати мішенню рашистів, особливо в небезпечних регіонах, адже для орків немає нічого святого.
У це важливе християнське свято люди здавна святять гілки верби, після чого за традицією вже чудотворними прутиками легенько б'ють один одного, тим самим захищаючись від пристріту.

Вербна неділя
Вербна неділя, скріншот

Варто відзначити, що гілочки верби символізують пальмові гілки, якими зустрічали Ісуса в Єрусалимі. Освячені, вони є оберегом в будинку і ліками в народній медицині.

Молитва на освячення верби

Освячуються верби ці, благодаттю Всесвятаго Духа і окропленням води ця священні, в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь!

Вербна неділя, читання молитви
Вербна неділя, читання молитви, скріншот

Молитва захист дітей, яку читають у Вербну неділю

Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей твоєї могутньої опіки та охорони! Охорони їх, Господи, від усього, що може завдати шкоди їхньому здоров'ю, або піддати їх небезпеці. Але, перш за все, молю Тебе, кращий Отче, охорони їх від небезпек, що загрожують їх душі.

Відвертай, Боже, своєю всемогутньою рукою від моїх дітей все те, що може мати поганий вплив на їх невинне серце, або трапитися для них випадком до злого. Охорони, Боже, моїх діточок від гріха! Пішли, молю Тебе, Своїх святих ангелів, щоб стерегли їх на дорозі життя.
Всемогутній Боже і Отче, переведи щасливо моїх дітей через всі земні небезпеки і бурі і дай, щоб вони дійшли благополучно до пристані порятунку. Амінь.
Раніше ми повідомляли, що Папа Римський Франциск закликав Путіна і росіян скласти зброю перед Великоднем: "Яка ціна"

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще