Гігантська комета з масою приголомшливих 500 трильйонів тонн наближається до нас, але спостерігачі за космосом кажуть, що ми можемо розслабитися, оскільки вона не наблизиться до Сонця ближче, ніж на мільярд миль.

Дані відомості оприлюднили на порталі «Daily Star»

Найбільша з коли-небудь виявлених комет мчить через космос до Землі зі швидкістю 22 000 миль на годину.

Комета має масу близько 500 трильйонів тонн, а її крижане ядро має діаметр близько 800 миль, що в 50 разів більше, ніж центри більшості інших відомих комет.

Але поки ми можемо бути спокійними, тому що вчені, які відстежують його в НАСА, вважають, що він не наблизиться до Сонця ближче, ніж на мільярд миль, повідомляє Independent.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Комета
Комета

Комета, що отримала позначення "C / 2014 UN271 (Бернардінеллі-Бернштейна)", вперше була помічена більше десяти років тому, в листопаді 2010 року. У той момент вона перебувала в трьох мільярдах миль від сонця, рухаючись від краю Сонячної системи до її центру.

Його маса в 100 000 разів більше, ніж у комет, які зазвичай знаходяться ближче до Сонця.

З тих пір вчені, які використовують телескопи на землі і в космосі, стежать за ним. Вони вважають, що його подорож закінчиться в 2031 році в точці далі від нас, ніж Сатурн.

Вони вже знали, що це масивна комета, але останні оцінки її гігантських розмірів засновані на фотографіях, зроблених цього року космічним телескопом Хаббла.

Комета
Комета

Проведення вимірювань вимагає великої майстерності, так як навколо комети багато пилу, через що складно точно визначити, де знаходиться край космічного об'єкта.

Але зосередившись на яскравій точці в центрі комети, а потім, використовуючи комп'ютерні моделі, спостерігачі за космосом змогли зробити свої чудові розрахунки.

Кометі мільярди років, і вона є реліктом перших днів існування нашої Сонячної системи. Вона прийшла з хмари Оорта і прямував назад до нашого Сонця, принаймні, мільйон років.