Війна війною, а саджати розсаду треба вчасно. Хоча б для того, щоб забезпечити себе і родину продуктами на майбутнє. Коли найкраще сіяти томати на розсаду, і які дні для цього підходять найкраще?

Зима чи весна?

Дехто з городників починає сіяти томати на розсаду, починаючи з лютого. Хтось «терпить» до березня чи навіть початку квітня. Насправді ж вибір часу залежить від того, куди ви збираєтеся пересаджувати помідори потім.

Гігантський помідор, facebook.com/Holovatenko
Гігантський помідор, facebook.com/Holovatenko

Якщо розсада для теплиці, то найкраще її сіяти в середині березня. Більш пізній посів (кінець березня - середина квітня) підійде для висаджування помідорів у відкритому ґрунті. На момент висаджування вік розсади має бути 50-60 днів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Сприятливі дні:

  • Для висадки розсади томатів в теплиці: 25-26 квітня, 1-15, 31 травня.
  • Для висадки розсади у відкритий ґрунт: 1-15, 31 травня, 1-12 червня.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

В чому сіяти:

Помідори не бояться пересадки, тому їх можна сміливо висаджувати їх в ящиках чи стаканчиках.

Який ґрунт обрати:

Змішайте торф і перегній в пропорції два до одного. Можна додати пісок, добрива. Насіння висівати на глибину один-два сантиметра.

Якщо розсада бліда і витягується вгору, додайте більше світла і знизьте температуру повітря в приміщенні до 19 градусів.

Нагадаємо, як правильно доглядати за розсадою перців: корисні поради дачникам, аби отримати врожай на заздрість всім.

Раніше Знай писав, вщипнути за корінець: яким культурам протипоказана пікіровка розсади, щоб не втратити урожай

Також Знай повідомляв, Як правильно вирощувати перці на власному городі: хитрощі, які допоможуть зібрати величезний урожай