Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що вважає українців і росіян братніми народами і тому, відмовився називати злочини рф в Україні геноцидом. Про це повідомляє Інформаційний портал CNN.

Напередодні президент США Джо Байден на весь світ заявив, що те, що відбувається в Україні - це геноцид. У той же час глава Франції Емманюель Макрон від використання такого терміна щодо ситуації в Україні відмовився.

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

Так, відповідаючи на питання в інтерв'ю, чи піде він приклад президента США і буде використовувати термін "геноцид" для позначення вбивств українців російськими військовими, Макрон заявив, що поки "буде обережний з такими термінами". Він зазначив, що вважає росіян і українців братами.

Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube
Путін і Макрон. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Я хочу продовжувати намагатися наскільки можу зупинити цю війну і відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі", – сказав президент Франції.

Крім того, він додав, що масові вбивства українців російськими солдатами - це військові злочини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії прибули до Києва для зустрічі з Володимиром Зеленським: перші кадри і заяви лідерів.

Також наш портал інформував, США і Великобританія відреагували на застосування Росією невідомої речовини в Маріуполі: "Притягнемо Путіна до відповідальності".

Крім того, наш портал повідомляв, що з Маріуполя в Росію і "ДНР" примусово вивезли персонал і пацієнтів лікарні: злодіяння ворога потрапили на камеру.