Новина про застосування в Маріуполі хімічної зброї сколихнула багатьох. Доктор Євген Комаровський розповів, як діяти під час нападу із застосуванням небезпечних речовин.

Новий пост з'явився на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно чоловік публікує важливі поради, які можуть стати в нагоді кожному українцю. І ось одні з них.

Весь світ вже зрозумів про те, що російські окупанти готові на все заради територій, і навіть до порушення всіх обов'язків.

Завжди потрібно стежити за повідомленнями в офіційних джерелах, і чітко дотримуватися інструкцій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi
Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi

Є кілька основних фізичних симптомів, які свідчать про те, що хімічна зброя була застосована: міоз, дезорієнтація і пітливість, судоми, подразнення дихальних шляхів, ускладнене дихання, блювота, подразнення очей і шкіри, втрата свідомості.

Доктор Комаровський, фото: Instagram
Доктор Комаровський, фото: Instagram

Все це ми могли спостерігати у тих, хто опинився в Маріуполі, і постраждав від дій окупантів.

У разі хімічного ураження потрібно вжити таких заходів.

Якщо ви знаходитесь на вулиці, залиште зону ураження. Рухайтеся швидко, але при цьому бігти не варто. Дихайте повільно, щоб якомога менше отрути потрапило в ваш організм. Далі потрібно знайти найближче укриття.

Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi
Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi

Якщо це сталося в автомобілі, потрібно негайно з'їхати на узбіччя, щоб не заважати руху транспортних засобів. Вимикайте двигун, і закрийте всі вентиляційні отвори. Після цього прикрийте ніс і рот тканиною, шарфом, або ж маскою для обличчя. Це має допомогти.

Якщо в цей момент ви перебуваєте в приміщенні, потрібно піднятися якомога вище, і знайти кімнату з найменшою кількістю вікон і дверей. Далі слід закрити всі вікна, двері, і вентиляційні отвори. Не можна нічого їсти і пити, що могло потрапити під ураження хімічною речовиною.

Якщо перші симптоми вже почалися, необхідно зняти верхній шар одягу, покласти в пакет і щільно закрити. Це все потрібно утилізувати і очистити.

Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi
Поради при застосуванні хімічної зброї, фото: spravdi

Якщо почалося подразнення очей або шкіри, потрібно промити їх при можливості водою. Не можна використовувати мило для цього. Також, не торкайтеся до інших людей, так як хімікат може поширитися далі.

Нагадаємо, що доктор Комаровський пояснив, які ліки не допоможуть при проблемах з серцем

Раніше повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, що допоможе позбутися печії

Також, доктор Комаровський не знайшов хороших росіян у війні проти України