Як відомо, у Франції пройшов перший тур президентських виборів, де за перемогу боролося два основних кандидати. Чинний президент Еммануель Макрон, а також Марін Ле Пен.

Всього вже було опрацьовано практично 100% протоколів, і можна сміливо сказати, що перемогу здобув у них Еммануель Макрон. Він набрав 27,6% голосів, що на три пункти більше, ніж на виборах п'ять років тому.

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

Разом з ним у другий тур вийшла лідер партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен - 23,41%. На третьому місці Жан-Люк Меланшон недалеко пішов, і взяв 21,95% голосів. У другий тур він не проходить.

Другий тур виборів відбудеться вже 24 квітня, і більшість кандидатів, які так і не зуміли потрапити до другого туру, закликали французів віддати свої голоси чинному президенту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Макрон і Марін Ле Пен
Макрон і Марін Ле Пен

Це буде вигідно і для України, так як його опонентка Марін Ле Пен відома своєю проросійською політикою, а також дружбою з російським диктатором Володимиром Путіним.

У виборах 2017 року вона також пройшла до другого туру, але, програла. Зараз же вона має намір взяти реванш, і як бачимо за результатами виборів, величезна кількість французів підтримують її.

До 2017 року вона виступала проти євроінтеграфії Франції, і хотіла провести референдум щодо виходу з Європейського Союзу. Потім же вона зосередилася на проблемах самих французів, що забезпечило їй підтримку.

Результати виборів, фото: скріншот
Результати виборів, фото: скріншот

У 2014 році вона заявила, що визнає анексію Криму. Якщо вона здобуде перемогу, значить підтримка Францією України зменшиться в кілька разів, якщо зовсім не зведеться до мінімуму.

Нагадаємо, що молодий прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звів з розуму українок

Раніше повідомлялося, що хвідят зірвати поставки зброї Україні: глава МЗС Дмитро Кулеба розкрив план рф

Також, зєм'я з Бородянки, ховаючись від окупантів, почула їхнє обурення через життя українців