57-річному Девіду Баллантайну Сміту було пред'явлено звинувачення в дев'яти злочинах відповідно до Закону про державну таємницю 1911 року після того, як він нібито збирав і поширював секретну інформацію серед представників російської держави.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

57-річний Девід Баллантайн Сміт, громадянин Великобританії, який проживає в Потсдамі, Німеччина, звинувачується в дев'яти злочинах відповідно до Закону про державну таємницю 1911 року і повинен постати перед Вестмінстерським магістратським судом 7 квітня.

Сміт, який працював охоронцем у посольстві Великобританії в Берліні, був екстрадований назад до Великобританії з Німеччини 6 квітня після його арешту німецькою поліцією 10 серпня 2021 року.

Передбачувані злочини, які імовірно були здійснені в період з жовтня 2020 року по серпень 2021 року, пов'язані зі збором і передачею корисної для російської держави інформації, заявила Королівська прокуратура.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Посольство ВБ
Посольство ВБ

Нік Прайс, керівник відділу боротьби зі злочинністю та тероризмом в CPS, сказав: "Девіду Сміту було пред'явлено звинувачення в дев'яти злочинах, що суперечать Закону про державну таємницю. Його звинувачують у семи злочинах, пов'язаних зі збором інформації з метою передачі її російській владі, в одній спробі зв'язку і в наданні інформації особі, яка, на його думку, є співробітником російської влади".

CPS і столична поліція разом працювали над порушенням справи, і в листопаді 2021 року були затверджені звинувачення.

Спільне розслідування, проведене службами безпеки Німеччини і Великобританії, послідувало за підозрами в тому, що він з кінця 2020 року продавав росії інформацію, яка, як стверджується, «нижче рівня секретності».

Westminster Magistrates Court
Westminster Magistrates Court

Роль Сміта в якості охоронця означала, що він мав докладну інформацію про людей, що входять і виходять з британського посольства в Берліні, але він також міг бути в курсі заходів безпеки будівлі, повідомляє Times.

Вважається, що Німеччина виносить більш м'які вироки за продаж державної таємниці в порівнянні з британським законодавством.

Злочини, пов'язані зі шпигунством і саботажем, караються позбавленням волі на строк до 14 років у Великобританії.