Стало відомо про те, що колишній народний депутат, а також екскандидат у мери міста Харків Михайло Добкін став дияконом УПЦ МП.

Про це повідомила прес-служба Харківської єпархія.

Михайло Добкін закінчив духовну семінарію, після чого став дияконом. Сталося це в четвер, 7 квітня, в Благовіщенському соборі.

Михайло Добкін, фото: Facebook
Михайло Добкін, фото: Facebook

"За богослужінням митрополит Онуфрій звершив хіротонію в диякони випускника Харківської Духовної Семінарії Михайла Добкіна".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тобто, виходить, що до колишнього народного депутата тепер слід звертатися як «отче».

Як давно політик вирішив стати служителем церкви-невідомо, про такі свої захоплення він не повідомляв публічно ніколи.

Михайло Добкін, кадр з відео: Instagram
Михайло Добкін, кадр з відео: Instagram

Диякон-служитель церкви, який допомагає священику під час богослужіння. Також, при необхідності він може відслужити панахіду, похорон, акафісти, молебень, вечірню і Утреню. Крім того Михайлу Добкіну тепер дозволено викладати в Недільній школі.

Не можна не відзначити, що дияконом і меценатом УПЦ МП також є ще один екс-регіонал і позафракційний нардеп Вадим Новинський.

До слова, з цього приводу вже висловився священик ПЦУ Іван Сидір на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він зазначив, що це ніщо інше, як знущання над церквою.

"Московський Патріархат в Україні поповнився ще одним "святим". Під час жорстокої війни Росії проти України. Господи, за що??? Коли "отець Михайло" буде читати Апостол, головне, щоб не сказав, що текст "трохи по-дебільному написаний" - йдеться в повідомленні під постом.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Клопотенко приготував смачний борщ з 13 країнами

Раніше повідомлялося, що Оля Цибульська погодилася виступати в Росії? Співачка дала чітку відповідь

Також, дооллега Притули Педан показав кота з Бучі, який вкрав увагу на тлі розбитої техніки