Кількість охочих вивчити українську мову у світі зросла на 577% після початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія.

Про це свідчать дані популярної освітньої платформи з вивчення мов Duolingo.

Так, стало відомо, що на популярній у світі платформі для вивчення мов Duolingo із початку російського вторгнення в Україну різко зросла кількість охочих вивчити українську мову. Наразі найбільше бажаючих вивчити українську у США та Польщі. Загалом зазначається, що попит на вивчення української мови зріс на 577%.

Прапор України. Фото: скріншот відео
Прапор України. Фото: скріншот відео
Прапор України. Фото: скріншот відео

Також у коментарі виданню FOX у Duolingo відповіли, що сплеск популярності української мови також пов’язаний із великою кількістю біженців у Європі. Однак у більшсті країн це прояв поваги до українського народу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Український прапор над Донецьком, скріншот: Facebook
Український прапор над Донецьком, скріншот: Facebook

"А для наших учнів, які навчаються в США, вивчення української мови – це спосіб долучитися до того, що відбувається, у місці, яке може здаватися таким далеким, і проявити солідарність з Україною" – сказала наукова співробітниця Duolingo Сінді Бланко.

Прапор України
Прапор України / Фото: Фейсбук

У Duolingo також зазначили, що збираються допомогти Україні, і спрямувати доходи від реклами, які отримують від людей, що вивчають українську мову для потреб нашої держави.

Нагадаємо, над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор - окупанти відступили до Білорусі

Раніше Знай писав, росія випадково визнала вбивство 93 мирних жителів: "Бойовики в цивільному одязі"

Також Знай писав, у росії невідомі спалюють авто співробітників ФСБ: "Погрожують розправою за війну проти України"