Заморожені золото-валютні резерви росії втрачені для неї назавжди. Всі ці кошти в майбутньому ймовірно підуть на відбудову України.

Про це розповів радник президента з економічних питань Олег Устенко в ефірі 24 каналу.

Так, за словами економіста Олега Устенка, заморожені золото-валютні резерви росії втрачені для неї назавжди. Найімовірніше ці кошти підуть на відбудову України, для цього вже зараз ведуться активні переговори.

Олег Устенко (Фото:НВ)
Олег Устенко (Фото:НВ)

"Україна веде активні перемовини щодо того, щоб це був такий собі перший транш у фонд відбудови нашої країни після війни. Ці кошти назавжди втрачені росією", — пояснив Устенко.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Варто нагадати, що 23 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що російське керівництво не очікувало блокування валютних резервів країни Заходом у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну.

Зауважимо, що через санкції заморожено близько половини золото-валютних резервів Центробанку РФ, а це близько $300 млрд.

Скрін, відео YouTube Лавров
Скрін, відео YouTube Лавров

"Коли резерви Центрального банку (заморозили.— ред.) взагалі ніхто не міг подумати з тих, хто прогнозував, які санкції може Захід застосувати. Це просто крадіжка", — заявив він.

Нагадаємо, у школах рф ввели урок про санкції та "позитивний" вплив імпортозаміщення

Раніше Знай писав, у парламенті Литви закликають інші країни ЄС відмовитися від російського газу та нафти

Також Знай повідомляв, "глава" українського Криму налякав Усика і Кравчука медалями: "Заплямували себе..."