У США Сенат одноголосно схвалив відродження ленд-лізу для України. Цю програму вперше запровадили під час Другої світової війни.

Про це повідомляє видання Politico.

Так, стало відомо, що у США відновлюються програму ленд-лізу для України. Вона дозволяє Штатам оперативно відправляти своїм союзникам (в цьому контексті Україні) все необхідне для війни: починаючи з продовольства і закінчуючи зброєю.

Сенат США
Сенат США

Під час Другої світової війни програма ленд-ліз допомогла союзникам США у Європі перемогти нацистську Німеччину на чолі з Адольфом Гітлером. Тепер програма має допомогти Україні здобути перемогу над росією на чолі з володимиром Путіним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Сенат одноголосно ухвалив важливий закон, який дозволяє президенту США Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та інші предмети постачання в Україну в умовах вторгнення росії.

Джо Байден. Фото: скрін youtube
Джо Байден. Фото: скрін youtube

Варто додати, що у залі Сенату у своїй промові лідер більшості Чак Шумер назвав масові вбивства "чистим злом", додавши, що російські війська здійснюють "геноцид" в Україні.

Варто нагадати, що 24 лютого росія здійснила повномасштабне вторгнення на територію України та почала бомбардування військової та цивільної інфраструктури. Після чого в Україні було запроваджено воєнний стан.

Нагадаємо, бригадний генерал США пропонує надати Україні сучасне озброєння, замість безпольотної зони

Раніше Знай писав, путін не відступить: у США заявили, що росія переходить до довгострокової війни

Також Знай повідомляв, бояться війни? У США схвалили закупівлю восьми винищувачів F-16 для Болгарії