Після повернення Чорнобильської АЕС під український контроль, Нацгвардія ваяла станцію під свою охорону.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС".

Так, стало відомо, що на Чорнобильську АЕС прибули підрозділи Національної гвардії України. Відомо, що вони охоронятимуть ядерні установки.

ЧАЕС. Фото: скрін youtube
ЧАЕС. Фото: скрін youtube

Варто відзначити, що спочатку ЗСУ перевірять безпеку майданчика, а також її транспортну інфраструктуру. Крім того, перевірятимуть радіаційний стан приміщень та об'єктів станції, де перебували російські окупанти,адже вони повністю нехтували правилами радіаційної безпеки, перебуваючи на ЧАЕС. При цьому багато з них отримали опромінення перебуваючи на Чорнобильській АЕС.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Фото: ЧАЕС
Фото: ЧАЕС

Зараз серед ключових завдань підприємства забезпечити ротацію персоналу, мова йде про 46 працівників-добровольців, які прибули туди 20 березня, а також про 13 працівників, які продовжують перебувати на робочих місцях з початку окупації.

Варто нагадати, що російські окупанти, тікаючи з ЧАЕС, захопили в полон українських нацгвардійців, що охороняли об'єкт.

Нагадавши, горе-блогер із Сум захотів в Україні нову валюту, але ЗСУ його швидко перевиховали: "у мене погана голова"

Раніше Знай писав, над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор-окупанти відступили до Білорусі

Також Знай повідомляв, "тепер світяться від щастя": окупанти захопили радіацію і покинули раніше захоплену ЧАЕС. Навіть ложки з тарілками вкрали