У Міністерстві охорони здоровя України пояснили, чи будуть дійсними щеплення, зроблені в інших країнах аід час війни.

В МОЗ зазначили, що всім українцям, які перебувають поза межами країни і планують зробити рутинні щеплення, рекомендують дотримуватися календаря імунізації, затвердженого країною перебування.

Разом із тим, рутинні ти інші щеплення, які було зроблено за кордоном під час війни, залишаються дійсними і визнаватимуться в Україні.

Зазначається, що у переважній більшості країн інформація про вакцинацію вноситься до Міжнародного вакцинального паспорта. Повернувшись додому, цей документ можна передати лікарю, із яким у вас або вашої дитини було укладено декларацію.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Лікар має внести отримані дані до «Електронної системи охорони здоров’я».

Щеплення. Фото: DW
Щеплення. Фото: DW
Щеплення. Фото: DW

Таким чином, якщо ви опинилися за кордоном і розумієте, що надходить термін зробити щеплення, або ж вже забули вакцинальний статус, свій або дитини, не потрібно відкладати не потім – вакцинуйтеся зараз.

Раніше Знай писав, Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" показав жахи Бучі та Ірпеня, чого російською ТБ не побачити:"бігли з міста".

Також ми писали, глава Міноборони Резніков заявив, що ніде в Європі немає військових, які мають український досвід: "у всьому світі - одиниці".

Нагадаємо, українцям розповіли, як убезпечити себе від правця в період війни: кому і коли належить вакцинація. Як убезпечити себе від правця в період війни за допомогою вакцинації. Що потрібно про це знати.