Українцям розповіли про важливість вакцинації від правця під час війни. Кілька лайфхаків від пацієнта, щоб зберегти життя і здоров'я.

Як відомо, в умовах війни, під час ведення активним бойових дій різко зростає ймовірність отримати відкриту рану, яка вкрай швидко забруднюється різними інфекціями.

Одним з таких збудників може стати Clostridium tetani - бактерія, що викликає смертельно небезпечну хворобу правець.

Ця хвороба небезпечна своїми симптомами, починаються сильні судоми по всьому тілу, які можуть привести до зупинки дихання. Важливий момент - цим симптоми з'являються разом з токсином, який виділяє бактерія. Антибіотики тут навряд чи допоможуть, і потрібно використовувати спеціальну сироватку.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Можна убезпечити себе від правця за допомогою вакцини, яка є, до слова, безкоштовною. Імунітет проти токсину від правця виробляється саме завдяки ній.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Вікова схема вакцинації наступна:

Для дітей: 2 місяці – 4 місяці – 6 місяців – 18 місяців – 6 років – 16 років.

Для дорослих: 26 років – 36 років і так кожні 10 років.

Робити кожні 10 років її потрібно, щоб зберегти імунітет, який з часом стає слабкіше. Це і називається бустерна доза.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

"Важливо! Якщо ви не пам'ятаєте, коли ви зробили останню дозу вакцини собі або своїй дитині (і немає записів в меддокументації про це), не потрібно починати курс вакцинації спочатку, просто якомога швидше зробіть дозу, яку ви пропустили. Безкоштовна вакцина від правця є в наявності в Надвірнянському центрі ПМД, як для дорослих, так і для дітей.😉 "- йдеться в повідомленні під постом.

Нагадаємо, що Зеленський звернувся до російських окупантів з пропозицією

Раніше повідомлялося, що Ірина Федишин змогла допомогти воїнам ЗСУ не лише словами та піснями, а й ділом: українці не оцінили

Також, возвращают посмішку дітям: Грузинські волонтери безкоштовно роздають солодощі та іграшки на польсько-українському кордоні