У мережі розповіли, як війна в Україні може позначитися на кліматі. Що про це варто знати кожному з нас, і чи можна на це вплинути.

Бойкот енергетичних компаній з Росії спонукає людей перейти поновлюваним постачальникам енергії. Також, збільшиться тенденція відмови від транспортних засобів внутрішнього згоряння на користь електричних.

Все це матиме «позитивний» вплив на всю Європу та її Зелений курс. Скрізь потрібно шукати позитив, і війна в Україні, якою б жахливою вона не була, стане важелем посилення відновлюваних ресурсів.

зелена енергія, фото з вільних джерел
зелена енергія, фото з вільних джерел

Ця війна може виявитися можливістю для планети, як повідомляють в EURACTIV.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Подібний ефект вже був під час пандемії коронавірусної інфекції. За 2020 рік глобально скоротилися викиди парникових газів, на цілих 7%.

"Зелена" енергетика, ілюстративне фото
"Зелена" енергетика, ілюстративне фото

Страшна війна в Україні відучить Європу від російської енергетики, а також значно прискорить прийняття важливих рішень.

Яннік Жадо, який є одним з кандидатів у президентських перегонах у Франції, зазначив, що потрібно припинити будь-яку діяльність в Росії, але це неможливо, поки не буде ембарго.

Для країн ЄС це необхідність, принаймні, до тих пір, поки не будуть укладені угоди з іншими країнами-постачальниками енергії, а можливо, навіть після цього.

Електромобілі, скріншот: YouTube
Електромобілі, скріншот: YouTube

Бойкот всіх енергетичних компаній, які працюють в Росії, спонукає людей незабаром перейти від традиційних постачальників до поновлюваних. Тобто, буде більше електромобілів.

"Пора подолати нашу вразливість і швидко стати більш незалежними у виборі енергії. Давайте перейдемо до відновлюваних джерел енергії з блискавичною швидкістю", - сказав Франс Тіммерманс, глава ЄС з питань клімату і керівник роботи Комісії над зеленою угодою.

зелена енергетика, ілюстративне фото з вільних джерел
зелена енергетика, ілюстративне фото з вільних джерел

Нагадаємо, що Соломія Вітвіцька показала зруйноване передмістя Києва-таке не прощають

Раніше повідомлялося, що українські захисники завдали удару по російському ракетному фрегату, який стріляв по Одесі-ЗМІ

Також, доі переможець Євробачення Сальвадор Собрал написав Любовний лист