Британський прем'єр Борис Джонсон з розвитком подій на російсько-українському фронті стає головним лобістом підтримки Києва на Заході. Видання Times зазначає, що прем'єра Британії непокоїть намагання деяких країн повпливати на рішення України, нехтуючи її інтересами.

Як пише видання, деяким країнам-членам НАТО здається, що легше підштовхнути Україну до врегулювання ситуації на умовах, які є заздалегідь невигідні для неї.

На думку Джонсона, врегулювання конфлікту буде можливе лише тоді, коли Україні вдасться зайняти максимально сильну позицію.

Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube
Зеленський та Джонсон. Фото: YouTube

Британський чиновник також планує схилити канцлера Німеччини Олафа Шольца до посилення тиску за допомогою санкцій на росію. Після того, як було оприлюднено інформацію про звірства в Бучі та Ірпені, Шольц вже заявив, що має намір ввести нові санкції проти росіян.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Раніше Джонсон виступив із засудженням “підлих атак” Росії на мирних українців в Ірпені та Бучі на Київщині.

Нагадаємо, у Польщі дали жорстку відповідь на агресію Росії проти України і анонсували "дерусифікацію" економіки. Прем'єр-міністр Польщі заявив, що уряд буде працювати над тим, щоб повністю відмовитися від російських енергоносіїв.

Крім того, Борис Джонсон планує поїздку до Києва, незважаючи на російські обстріли - побачитися з Зеленським. Співробітники Служби безпеки британського прем'єра побоюються його рішення.

Також на Сумщині рашисти закатували молодого спортсмена, рекордсмена України Сергія Проневича. Декілька днів над хлопцем знущалися у підвали пожежної частини, а потім вбили.