Верховна Рада на засіданні 1 квітня схвалила закон, що визначає порядок націоналізації майна, яке належить громадянам росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Йдеться про законопроєкт №7169, який підтримали 305 парламентарів.

Схвалений закон вносить зміни до раніше ухваленого закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів" і фактично розширює його дію також на:

- фізичних осіб – громадян рф;
- осіб, які не є громадянами російської федерації, але мають тісний зв'язок з агресором (мають місце проживання або займаються основною діяльністю);
- юридичних осіб (їхні філії, представництва), що працюють в Україні, але бенефіціаром яких є рф;
- юросіб в Україні, у яких рф володіє прямо чи опосередковано часткою в капіталі чи є засновником/бенефіціаром.

Війна в Україні
Війна в Україні

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, під дію закону можуть потрапити фізичні чи юридичні особи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії російської федерації проти України.

Націоналізувати також можна майно компаній та громадян, які підтримують встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, та які не зупинили чи не припинили здійснення своєї економічної діяльності на території російської федерації в період дії воєнного стану в Україні.

Крім того, закон зазначає, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь держави Україна, а "в рахунок майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку російської федерації".

Нагадаємо, що радник Зеленського Михайло Подоляк відкинув можливість затяжної війни, українці обрали нових переговірників: "Усик і Клички".

Раніше ми повідомляли, що росія залучає війська у Придністров'ї для провокацій та бойових дій, в ЗСУ розкрили наміри путіна.