Після введення воєнного стану чоловікам призовного віку заборонили виїжджати за кордон, однак не всі дотримуються цього розпорядження та шукають обхідні шляхи.

Саме тому Державне бюро розслідувань здійснює системні заходи щодо виявлення каналів незаконного переправлення через кордон попри їхній статус та звання.

Так, у п'ятницю, 1 квітня працівникам ДБР затримали офіцера запасу СБУ, який намагався незаконно перетнути державний кордон України. Для перетину генерал-майор використав підроблені документи аби потрапити до Угорщини через пункт пропуску "Тиса", що на Закарпатті.

ДБР не допустила незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі
ДБР не допустила незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі

Відомо, що офіцер запасу СБУ надав фальшиву довідку про, нібито, непридатність до військової служби та "понизив" себе у званні до рядового. Працівникам ДБР вдалося виявити махінації чоловіка та затримати його.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

ДБР не допустила незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі
ДБР не допустила незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі

За цим фактом слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові внесли відомості до ЄРДР за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. На даний момент проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії.

На період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі України. Окремо зазначимо, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

Нагадаємо, у росіян закралися підозри після вибуху у Бєлгороді й звинувачень у сторону України: "У них вже ж нема авіації"

Раніше Знай писав, відшкодують усі збитки: представники Штабу при Держекоінспекції документують злочини окупантів

Також Знай повідомляв, окупанти при втечі з Бучі отруїли все печиво на фабриці: від солодкого краще відмовитися