1 квітня вшановується пам'ять святих мучеників Хрисанфа і Дарії, які жили в Римі в III столітті. Хрисанф народився в Олександрії, а батько його був язичником. Після переселення в Рим, Хрисанф отримав освіту у філософській школі, де вивчив Новий Завіт і прийняв християнство.

Коли про це дізнався його батько, то вирішив повернути сина в язичницьку віру і одружив його на жриці Дарині. Хрисанф навернув молоду дружину до християнства, і вони стали вести незаймане життя. За це влада їх піддали катуванням, але подружжя не зреклося християнства.

День пам'ять святих мучеників Хрисанфа і Дарії
День пам'ять святих мучеників Хрисанфа і Дарії

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Наші предки вірили, що цього дні не можна бути брудним, бо хто брудний зовні такий самий і з середини. Молодиці в цей день йшли ворожити на річки. Коли підійшовши до річки натрапляли на одиноку пташку, означає, що в найближчий рік дівчина заміж не вийде. А якщо на річці помітили багато пташок – наступний рік обіцяє подарувати стосунки.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Наші предки вірили, що 1 квітня прокидається після зимового відпочинку Домовик. Щоб його задобрити люди залишали для нього хліб та молоко.А щоб потішили Домового після сплячки у цей день дуріли і всіляко один одного обманювали.

- Якщо теплий і ясний день, то значить літо буде сухе і вітряне.

- Якщо йде дощ, то влітку не буде посухи.

- Якщо вночі не видно зірок, то значить погода найближчим часом буде теплою.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ

Цього дня забороняється лаятися і кричати, адже можна накликати проблеми в будинок. Також цього дня не можна плакати, навіть від щастя, бо можна залучити проблеми на півроку. Цього дня не варто починати нові справи та дівчатам обертатися на жіночий голос.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Інокентій, Клавдій, Дарина, Софія, Маріанна, Дмитро, Дарія, Макар, Одарка, Ірина, Катерина, Мар'яна, Софія, Теодор та Томаш.

Нагадаємо, глава УГКЦ Блаженніший Святослав дав неоціненну пораду у час посту: "До кінця відкривається, хто є хто"

Раніше Знай писав, глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, чому росіяни постійно брешуть і перекручують факти

Також Знай повідомляв, потужна молитва до великомучениці Дарії, яку читають 1 квітня