Великобританія конфіскувала свою першу російську суперяхту, що належить неназваному російському бізнесменові, це підтвердив міністр транспорту після того, як нові санкції дозволили здійснювати морські дії.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Уряд Великобританії стверджує, що він захопив супер'яхту, що належить неназваному російському бізнесменові, яка в даний час гойдається в британських водах.

У яхти, яка оцінюється в 38 мільйонів фунтів стерлінгів і називається Phi, досить важко відстежити власника, якого міністр транспорту назвав "навмисно добре захованим".

Суперяхта
Суперяхта

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Міністр транспорту Великобританії Грант Шаппс додав, що цей крок став «чітким і суворим попередженням путіну і його соратникам».

Великобританія вже ввела ряд санкцій проти росії після її вторгнення в Україну в лютому цього року.

Уряд заявив, що 13 березня судно Phi було ідентифіковано як потенційно належить росії судно.

Вони додали, що, щоб приховати своє походження, судно було оснащено мальтійськими прапорами і зареєстровано на компанію, що базується на островах Сент-Кітс і Невіс.

Суперяхта
Суперяхта

Яхта довжиною 58,5 м включає в себе «нескінченний винний підвал» і басейн з прісною водою в конструкції від Royal Huisman.

Відповідно до нового законодавства проти росії Великобританія ввела санкції, які дозволили захопити судно, що, за словами уряду, було першим морським дією відповідно до нового законодавства.

Розпізнавши судно, Департамент транспорту працював з Національним агентством по боротьбі зі злочинністю (NCA) і Бюро морських розслідувань Прикордонних військ і згодом затримав судно.

Відомство і правоохоронні органи також перевіряють ряд інших судів, повідомляє BBC.

Грант Шаппс
Грант Шаппс

За повідомленнями, щонайменше, вісім супер'яхт були конфісковані по всьому світу, інші судна були захоплені владою Франції, Іспанії та Італії, а Великобританія, США і ЄС. Також заявили, що будуть застосовувати санкції для арешту судів.