У Берліні були впевнені, що захоплення України займе у Путіна всього лише "кілька годин" після вторгнення. Саме це було причиною відмови в поставках зброї Києву і протесту проти відключення Росії від банківської системи SWIFT. Про це в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung зізнався посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Він заявив, що так йому відповів у день вторгнення, 24 лютого, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

За словами посла, він спілкувався з кількома німецькими політиками після того, як Росія атакувала Україну. Він зазначає, що міністр фінансів Крістіан Лінднер сидів перед ним з "такою ввічливою посмішкою", і робив такі заяви, ніби поразка Українців – це вже відбувся факт.

Берлін, фото: МЗС України
Берлін, фото: МЗС України

Мельник згадує, що міністр заявив: "У вас всього кілька годин". Тому він вважає, що надавати зброю Україні або відключати Росію від системи SWIFT – просто безглуздо. Разом з тим міністр вважав допустимим обговорювати майбутнє України в російській окупації на чолі з маріонетковим урядом, нав'язаним Російською Федерацією.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Володимир Зеленський і канцлер Німеччини, фото: Офіс президента
Володимир Зеленський і канцлер Німеччини, фото: Офіс президента

"Це була найгірша розмова в моєму житті", - згадує Мельник.

Раніше Знай писав, у Росії проводять приховану мобілізацію: злочинцям пообіцяли амністію, якщо повернуться.

Також ми писали, "пластиковий пакет - не найкращий одяг для весілля": СБУ перехопила цікаву розмову "визволителя" з дівчиною. Голодні "визволителі" кинулися розграбовувати будинки людей.

Нагадавши, главний диригент Львівської опери втратив батьків в Ірпені: окупанти вбили перед їхнім же будинком.