На Луганщині лікар-акушер був поранений у той час, як приймав пологи. Про це стало відомо з повідомлення очільника області Сергія Гайдая в його телеграм-каналі.

Як зазначається, лікар-акушер, який був змушений приймати пологи під ворожим обстрілом, закрив собою маму з новонародженою дитиною і сам отримав поранення: скалки скла посікли йому спину.

Інцидент трапився в одному з пологових будинків на Луганщині ще минулого тижня.

Фото: телеграм-канал Сергій Гайдай
Фото: телеграм-канал Сергій Гайдай

«На війні особливо вражає мужність людей мирних професій. На минулому тижні лікар-акушер отримав поранення – осколками скла йому посікло спину – під час приймання пологів. Людина виконувала свій професійний обов’язок під ворожим обстрілом, і не вагаючись, собою закрила майбутню маму та її малюка», - написав Гайдай.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі в області повноцінно працюють лише два пологових стаціонари, проте через постійні обстріли міст транспортувати туди вагітних жінок із Кремінної та прилеглих населених пунктів просто неможливим. Тому тимчасовий пологовий стаціонар розгорнули на базі Кремінської багатопрофільної лікарні. Там вже з’явився на світ хлопчик.

Фото: телеграм-канал Сергій Гайдай
Фото: телеграм-канал Сергій Гайдай

Зараз всі мами та немовлята перебувають під постійним наглядом медиків та отримують необхідну допомогу.

Мамам передали такі необхідні зараз «пакунки малюка».

«Немає слів, якими можна описати професіоналізм та героїзм наших лікарів. Особливо тих, хто під артобстрілами допомагає з’явитись новим життям», - додав очільник області.

Нагадаємо, що Італія готова відновити драмтеатр у Маріуполі, який розбомбили російські окупанти.

Як раніше повідомлялося, у Греції слідом за Італією погодилися відбудовувати зруйнований війною Маріуполь.

Читайте також, що воїни ЗСУ знищили російський літак, який бомбив Маріуполь: "Так буде з кожним".