На думку екс-нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон, олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх не більше, ніж "біосміття". Причиною таких висловлювань в ефірі телеканалу НТА стало фото спортсменки на Олімпіаді в обіймах із російською суперницею.

Фаріон наголосила, що знімок із представницею країни-агресора тільки "підтверджує тезу Путіна про один народ". За це Магучіх потрібно суворо покарати.

Крім того, впевнена Фаріон, медаль спортсменки НОК України має повернути.

Магучіх з прапором України, а Ласіцкене з прапором ОКР, фото: Reuters
Магучіх з прапором України, а Ласіцкене з прапором ОКР, фото: Reuters

"Спорт, як і релігія, як будь-яка інша сфера життєдіяльності, політична. І те, що зробила ця спортсменка – вона на весь світ заявила, що ми один народ, підтвердила тезу Путіна. Я б повернула нагороду цього біологічного сміття назад. Тому що, як говорив великий Аристотель – "Якщо ти не поважаєш батьків своїх, то нічого не доводь, просто карай"», – пояснила свою позицію екс-нардепка.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Вона додала, що цим "аморальним вчинком" Магучіх продемонструвала на весь світ паростки колабораціонізму, які ще процвітають в Україні.

"Це публічна демонстрація колабораціонізму. Це ще одне свідчення нічого того, що тіло без ідеї не варто, це просто сміття. І ця людина - це сміття тоді, коли нам стріляють в обличчя, коли нас вбивають. Я публічно звертаюся до неї - якби ти, баба, мала дитину, і її вбили б, ти б обіймалася з вбивцею? Це, з одного боку, зі сфери дикого каліцтва. А з іншого боку, це підтверджує панування глобальної ідеології лібералізму, де абсолютно розмита мораль, де немає тих рубіконів у відносинах з людьми", – впевнена Фаріон.

Також вона нагадала, що того дня на Донбасі від рук російських окупантів загинув український воїн, який захищав мирне життя для тієї ж Магучіх.

Магучіх з прапором України, а Ласіцкене з прапором ОКР, фото: Reuters
Магучіх з прапором України, а Ласіцкене з прапором ОКР, фото: Reuters

На її думку, це свідчить про те, що війна в Україні закінчиться ще дуже нескоро.

"Враховуючи це, можна вважати, що війна в нашій країні триватиме ще довго. І найкращих вбиватимуть… Власне, це тіло отримало можливість з'їздити на Олімпіаду тільки тому, що наші воїни захищають їх душею і своїм серцем ", – зазначила Фаріон.

Раніше повідомляли, призер олімпіади зі Львова Станіслав Горуна жорстко відповів на критику Магучіх за фото з росіянкою: "Відчепіться від спортсменів".

Як повідомляв Знай.uа, останнє "срібло" Олімпіади-2020: Зеленський привітав велосипедистку Олену Старікову з перемогою в Токіо.

Знай.uа писав, "Обіймашки з окупантом": на українську Олімпійську чемпіонку Магучіх вилилася хвиля критики через фото з путінською спортсменкою.