Під час війни в українців може зникати світло, особливо це стосується тих регіонів, де йдуть запеклі бої з російськими окупантами. Саме тому потрібно знати, як можна зберігати важливі продукти харчування без холодильника.
Цими порадами поділилися на сайті Євгена Клопотенка.
Овочі та фрукти здебільшого можна зберігати й без холодильника. Морква та буряк добре зберігаються, якщо їх скласти в ящики з піском. Для зберігання картоплі важливо, щоб на неї не потрапляли сонячні промені чи світло.

Фото з сайту Євгена Клопотенка
Фото з сайту Євгена Клопотенка

Якщо ви опинилися без світла при мінусовій температурі, то за м'ясо можна не перейматися. Його потрібно огорнути папером, а потім рушником й скласти у металеву ємність та виставте на вулицю. Можна використовувати термосумки.
Також із будь-якого м’яса можна зробити тушкованку. Така консервація за правильних умов приготування буде мати термін придатності до 3 років.

М'ясо / фото: Pixabay
М'ясо / фото: Pixabay

Щоб продовжити термін придатності риби з неї можна зробити консерви. Або ж її можна зберігати за допомогою солі. Очистьте рибу від луски, приберіть нутрощі та зябра, помийте та добре висушіть паперовим рушником. Складіть у металеву ємність, добре пересипаючи сіллю. Поставте у прохолодне місце. Потім таку рибу можна вимочити у воді та смажити або висушити.

Вершкове масло - скріншот
Вершкове масло - скріншот

Аби не зіпсувалося вершкове масло, його варто додатково огорнути пергаментом та скласти у ємність з підсоленою холодною водою. Виставте ємність на вулицю, якщо мінусова температура, спустіть у льох, підвал або виберіть інше прохолодне місце. Сир добре зберігається без холодильника, але його обов’язково потрібно скласти у пакет та добре завернути, аби він не підсушувався.

Щоб продовжити термін придатності молока, прокип’ятіть його, додавши ½ ч. л. соди на 3 л. Потім перелийте у сухі чисті банки. Сир перекладіть у скляні банки, а потім помістіть їх у холодну воду. Те ж саме зробіть із баночками сметани.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Клопотенко зізнався, чому став фанатом Шевченка: "Устриці, ігристе та борщ з карасями"

Раніше Знай писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко побачив містичне пророцтво в тексті українського гімну: "Втілюється на всі 100%"

Також Знай поідомляв, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко відкрив заклад, щоб годувати українців безкоштовно: "Потрібно триматися"