У Міністерстві оборони росії похизувалися пафосним відео запуску ракети "Іскандер". Країна агресорка заявляє, що це надточна установка, яка здатна знищити будь-яку ціль.

Однак, за даними інформаційної агенції Reuters високоточні ракети, які росія застосовує для атак на територію України, мають до 60-ти відсотків відмов. Це означає, що запуски ракет або невдалі, або вони не вибухнули під час удару.

Зпуск ракети "Іскандер"
Зпуск ракети "Іскандер"

Офіційні особи США, які розмовляли з медійниками на умовах анонімності, не надали інформації, що саме спричиняє високі показники відмов російських ракет. За даними Пентагону, росія з початку війни запустила на територію України понад 1 100 ракет усіх видів.

Зпуск ракети "Іскандер"
Зпуск ракети "Іскандер"

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За оцінками американської розвідки, рівень відмов змінюється щодня, залежить від типу ракети, що запускається, й іноді може досягати 60%.

Зпуск ракети "Іскандер"
Зпуск ракети "Іскандер"

Співрозмовник Reuters зазначив, що російські крилаті ракети повітряного базування мали відмову в діапазоні від 20-ти до 60-ти відсотків залежно від дня. Однак, одразу два експерти зазначили, що будь-який рівень відмов вище 20-ти відсотків є високим.

Нагадаємо, у Чорнобаївці ЗСУ святкують ювілей - ворога розгромили 10 разів поспіль:"Так, знову". Важлива для російських окупантів крапка на карті стає полігоном "смертників"

Раніше Знай писав, президент США Джо Байден хоче поспілкуватися з українськими біженцями у Польщі: "Побачуся з багатьма з них"

Також Знай повідомляв, воїни ЗСУ відібрали у окупантів 117 танків: тепер їх більше, ніж на самому початку. Аналітики вважають, что українські танки менше ризикують, ніж російські