Перша леді України Олена Зеленська підбила підсумки героїчного протистояння нашої країни повномасштабному вторгненню росії. Вже місяць пройшов з того моменту, як українці прокинулися від вибухів, які не вщухають досі.

"Ми прокинулися в іншій реальності, де війна прийшла в наш дім. На війні час іде по-іншому. Ми постаршали на десяток років. Ми навчилися розрізняти снаряди за звуком. Ми зіткнулися не просто з російським загарбником – ми зіткнулися з воєнними злочинцями, які свідомо вбивають мирне населення", - зазначила Олена Зеленська на своїй сторінці в Іnstagram.

Скріншот допису Олени Зеленської
Скріншот допису Олени Зеленської

За цей час у наслідок воєнних дій загинула 121 дитина, ще багато отримали поранення. Через російських окупантів сотні тисяч наших людей залишилися без зв’язку на відрізаних ворогом територіях – у підвалах Маріуполя, Київщини, Харківщини. 10 мільйонів людей стали вимушеними переселенцями та переїхали до інших регіонів країни чи виїхали закордон.

За місяць війни окупанти зруйнували 13 лікарень та пошкодили 246. Було вбито шістьох та поранено 16 медиків. Та навіть у таких умовах наші лікарі продовжують рятувати людей, а у підвалах народилося вже 15 тис. малюків.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За цей час зруйновано та пошкоджено 291 школу, але українські діти продовжують вчити уроки у бомбосховищах, бо знання знадобляться їм у мирному житті.

"Поки ми живі, завжди є "але". Поки ми живі, ми відбудуємо зруйноване, ми зцілимо страждання, ми станемо кращими й сильнішими. Тому обов’язково треба жити! Бо за цей місяць ми дещо дізналися про себе. Ми дізналися, як миттєво об’єднуємося й даємо відсіч. Що ми не здаємося. Ми довели, як сильно любимо близьких. Як шалено любимо свою країну. І що ми всі – українці, незалежно від регіону, національності чи мови. За нашими вікнами ще чути вибухи. Але скоро вони стануть переможним салютом", - підсумувала перша леді України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський виступив перед народом Японії - зробили неймовірне для України: "Стали першими"

Раніше Знай писав, "це розбиває мені серце": Володимир Зеленський закликав Європу і США діяти більш рішуче. Український гарант знову звернувся до народу України та світової спільноти

Також Знай повідомляв, у Бердянську ВМС ЗСУ знищили великий десантний корабель армії окупантів: ще два димлять та намагаються втекти