У Харкові рятують пам'ятник Шевченку від обстрілів російських окупантів. Навколо нього обклали мішками з піском.

Пам'ятник Кобзареві пережив Другу світову війну і зараз знову під загрозою. Про це повідомив відомий поет та активіст, якого номінували на цьогорічну премію Нобеля з літератури Сергій Жадан на своїй сторінці у Facebook.

Він написав, що декілька днів тому українці зверталися з проханням захистити харківські пам'ятники.

"Вчора поговорив з міським головою, передав побажання городян, попросив щось зробити. Міський голова одразу віддав розпорядження (за що йому подяка від усіх), яке, наскільки можна бачити з відео, виконується. Сподіваюся, це допоможе Харківським пам'ятникам достояти до перемоги неушкодженими. З нашої історії виростає наше майбутнє", - зазначив Сергій Жадан.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він також розмістив відео, на якому видно роботу харків'ян.

Харківський пам'ятник Кобзарю визнано найкрасивішим у нашій країні та одним із найкращих зразків монументального мистецтва у світі. Його було встановлено у 1935 році скульптором Матвієм Манізером.

Нагадаємо, раніше Путін "зламав зуби" об Київ і націлився захопити південь та схід України

Як повідомляв портал "Знай.ua", журналіст після 8 днів полону розповів, як окупанти намагаються зламати дух українців

Також "Знай.ua" писав, що очільник МЗС Греції планує відвідати Маріуполь з гуманітарною місією попри обстріли.