У Харкові рятують пам'ятник Шевченку від обстрілів російських окупантів. Навколо нього обклали мішками з піском.

Пам'ятник Кобзареві пережив Другу світову війну і зараз знову під загрозою. Про це повідомив відомий поет та активіст, якого номінували на цьогорічну премію Нобеля з літератури Сергій Жадан на своїй сторінці у Facebook.

Він написав, що декілька днів тому українці зверталися з проханням захистити харківські пам'ятники.

"Вчора поговорив з міським головою, передав побажання городян, попросив щось зробити. Міський голова одразу віддав розпорядження (за що йому подяка від усіх), яке, наскільки можна бачити з відео, виконується. Сподіваюся, це допоможе Харківським пам'ятникам достояти до перемоги неушкодженими. З нашої історії виростає наше майбутнє", - зазначив Сергій Жадан.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Він також розмістив відео, на якому видно роботу харків'ян.

Харківський пам'ятник Кобзарю визнано найкрасивішим у нашій країні та одним із найкращих зразків монументального мистецтва у світі. Його було встановлено у 1935 році скульптором Матвієм Манізером.

Нагадаємо, раніше Путін "зламав зуби" об Київ і націлився захопити південь та схід України

Як повідомляв портал "Знай.ua", журналіст після 8 днів полону розповів, як окупанти намагаються зламати дух українців

Також "Знай.ua" писав, що очільник МЗС Греції планує відвідати Маріуполь з гуманітарною місією попри обстріли.