Польща має намір вислати з країни близько чотирьох десятків російських дипломатів через їхню діяльність, яку називають несумісною зі статусом дипломата.

За даними ЗМІ, йдеться про підозри у шпигунстві, передає видання Onet, посилаючись на власні урядові джерела.

Зазначається, що посла росії у Польщі Сергія Андреєва викликали до штаб-квартири польського МЗС саме з цього приводу.

Варшава, Польща, фото Pxhere
Варшава, Польща, фото Pxhere

У переліку російських дипломатів, яких польська влада підозрює у шпигунській діяльності на користь росії, приблизно 40 прізвищ. Зокрема, це працівники російського посольства у Варшаві.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Джерела видання припускають, що ці дипломати можуть становити загрозу безпеці Польщі, а їх діяльність може вважатися актом шпигунства на користь іноземної держави.

Очікується, що цю інформацію буде офіційно оприлюднено Міністерством закордонних справ 23 березня.

Варшава, Agoda
Варшава, Agoda

Напередодні в мережі поширили знімки російського посольства у Варшаві, над яким помітний дим. Припускають, що там спалюють секретні документи.

Нагадаємо, Катя Осадча шукає малюкові з Маріуполя сім'ю, приховуючи від нього загибель батьків: "Бідненький".

Раніше Знай писав, "ви підтримуєте вбивства дітей": Потап відповів Ользі Бузовій після її звинувачення про необгрунтований хейт і хайп на війні

Також Знай повідомляв, очільник МЗС Греції планує відвідати Маріуполь з гуманітарною місією попри обстріли: "Врятувати наших людей".